Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyed piskótatekercs

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 4 ek víz
  • A töltelékhez:
  • lekvár

Elkészítés

  1. A piskótához a tojás sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Amikor ez megvan, hozzáadjuk a lisztet és a vizet.
  2. A fehérjéből egy külön edénybe kemény habot verünk, ezt beleforgatjuk a sárga masszába. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. Bevizezünk egy konyharuhát (jól kinyomkodjuk belőle a vizet, nem kell hogy teljesen át legyen ázva), majd erre terítjük ki a megsült piskóta lapot. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, és feltekerjük a nedves konyharuhába. Így hagyjuk kihűlni.
  4. Amint teljesen kihűl, kitekerjük a konyharuhából és megkenjük kedvünk szerint barack, eper, szilva vagy bármilyen lekvárral ami éppen van otthon, majd feltekerjük újból és szeleteljük.

    11 OLCSÓ ÉS FINOM ÉDESSÉG >>>  

VANÍLIAKRÉMES-KAKAÓS PISKÓTATEKERCS>>> 

KÓKUSZOS PISKÓTA>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss