A piskótához a tojás sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Amikor ez megvan, hozzáadjuk a lisztet és a vizet.
A fehérjéből egy külön edénybe kemény habot verünk, ezt beleforgatjuk a sárga masszába. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Bevizezünk egy konyharuhát (jól kinyomkodjuk belőle a vizet, nem kell hogy teljesen át legyen ázva), majd erre terítjük ki a megsült piskóta lapot. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, és feltekerjük a nedves konyharuhába. Így hagyjuk kihűlni.
Amint teljesen kihűl, kitekerjük a konyharuhából és megkenjük kedvünk szerint barack, eper, szilva vagy bármilyen lekvárral ami éppen van otthon, majd feltekerjük újból és szeleteljük.