Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyed flan

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A 20 dkg cukrot elkezdjük karamellizálni 1-2 evőkanál vízzel.
A tej-tejszín keveréket is odarakjuk egy másik lábasban, beletesszük a rúd vaníliát, a citromhéjat és a 25 dkg cukrot. Ha felforrt, levesszük a tűzről.

Összekeverjük a tojásokat a sárgájákkal, hozzákeverjük a langyos tej-tejszín keveréket, s energikusan felverjük habverővel.

A karamellát beletöltjük kis tűzálló (szuflé) tálakba, majd erre töltjük a masszánkat.

Magas falú tepsibe állítjuk őket, kétharmadig felöntjük meleg vízzel, és 140 fokon 45-50 percig sütjük.

Ha elkészült, kivesszük a tálakat a vízből (csipesszel), átrakjuk egy másik tepsire vagy hőálló tálcára, és hűtőbe tesszük 1/2-1 órára, hogy kellemesen hideg legyen.

Tálalás előtt késsel körben elválasztjuk a tálkától a flant, és kiborítjuk egy kis tányérra. Ha makacsul beleszorul, kissé megütögetjük.

Megjegyzés

Pont annyi karamell csurog rá a kis desszertünkre, amennyi kell.
Tálalhatjuk mellé készített mártásokkal is (akár erdei gyümölcsökből is).
- Suncika

Ezek is érdekelhetnek