Elkészítés: A 20 dkg cukrot elkezdjük karamellizálni 1-2 evőkanál vízzel.
A tej-tejszín keveréket is odarakjuk egy másik lábasban, beletesszük a rúd vaníliát, a citromhéjat és a 25 dkg cukrot. Ha felforrt, levesszük a tűzről.
Összekeverjük a tojásokat a sárgájákkal, hozzákeverjük a langyos tej-tejszín keveréket, s energikusan felverjük habverővel.
A karamellát beletöltjük kis tűzálló (szuflé) tálakba, majd erre töltjük a masszánkat.
Magas falú tepsibe állítjuk őket, kétharmadig felöntjük meleg vízzel, és 140 fokon 45-50 percig sütjük.
Ha elkészült, kivesszük a tálakat a vízből (csipesszel), átrakjuk egy másik tepsire vagy hőálló tálcára, és hűtőbe tesszük 1/2-1 órára, hogy kellemesen hideg legyen.
Tálalás előtt késsel körben elválasztjuk a tálkától a flant, és kiborítjuk egy kis tányérra. Ha makacsul beleszorul, kissé megütögetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre