A padlizsánokat megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt krémesen puhára sütjük őket. A már sülő padlizsánok mellé nagyjából a 20. perc környékén betesszük a paprikákat, és 20-25 perc alatt szinte feketére sütjük azokat.
A sült paprikákat nejlonzacskóban hagyjuk langyosra hűlni (így a feketére égett, fényes héjuk könnyen eltávolítható). A paprikákat csumázást követően nagyobb darabokra vagdossuk, a padlizsánok krémes belsejét kikanalazzuk.
A hámozott, magjaitól nagyjából megszabadított paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk. A zöldségeket egy nagyobb keverőtálba halmozzzuk. A fokhagymákat felaprítva hozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük az olajat és az ecetet is.
Botmixerrel néhány perc alatt összedolgozzuk - nem baj, ha kisebb darabok maradnak benne. Egy nagyobb vagy több kisebb üvegbe töltjük. Felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk.
A színültig töltött, bontatlan üvegek akár 1,5-2 hetet is gond nélkül kibírnak. A gazdag, fűszeres krém nem csupán magában, de kevés tejföllel, joghurttal gazdagítva sültek mellé kiváló, de salátaöntetként is igencsak megállja a helyét. 2 kisebb üveg lesz belőle.
- Habliliom
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!