hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb ajvár

5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt krémesen puhára sütjük őket. A már sülő padlizsánok mellé nagyjából a 20. perc környékén betesszük a paprikákat, és 20-25 perc alatt szinte feketére sütjük azokat.
  2. A sült paprikákat nejlonzacskóban hagyjuk langyosra hűlni (így a feketére égett, fényes héjuk könnyen eltávolítható). A paprikákat csumázást követően nagyobb darabokra vagdossuk, a padlizsánok krémes belsejét kikanalazzuk.
  3. A hámozott, magjaitól nagyjából megszabadított paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk. A zöldségeket egy nagyobb keverőtálba halmozzzuk. A fokhagymákat felaprítva hozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük az olajat és az ecetet is.
  4. Botmixerrel néhány perc alatt összedolgozzuk - nem baj, ha kisebb darabok maradnak benne. Egy nagyobb vagy több kisebb üvegbe töltjük. Felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk.

TESZT! MELYIK BOLTI AJVÁRT VEGYÜK, HA NINCS IDŐNK OTTHON ELKÉSZÍTENI?>>> 

10 PIRÍTÓSRA KENHETŐ EGYSZERŰ FINOMSÁG, AMIVEL ÍZLETESEBBEN INDUL A REGGELED>>> 

Megjegyzés

A színültig töltött, bontatlan üvegek akár 1,5-2 hetet is gond nélkül kibírnak. A gazdag, fűszeres krém nem csupán magában, de kevés tejföllel, joghurttal gazdagítva sültek mellé kiváló, de salátaöntetként is igencsak megállja a helyét. 2 kisebb üveg lesz belőle.
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek