Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Konfitált sertéscomb

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A sertéscombot sózzuk, bedörzsöljük a durvára darált borssal, és egy mélyebb tálba tesszük. Mellérakjuk a bazsalikomot, a rozmaringot, a negyedekbe vágott vöröshagymát, a fokhagymát és a babérlevelet. Olajat öntünk rá, és 1 napra a hűtőbe tesszük.

Másnap a hús miden oldalát kevés zsírban hirtelen megpirítjuk, hogy kérget kapjon, majd egy magasabb falú tepsibe vagy lábasba tesszük, köré rakjuk a felkarikázott zöldségeket, ráöntjük a páclevet a fűszerekkel együtt, és felöntjük annyi olvasztott zsírral, hogy ellepje. Az edényt a sütőbe tesszük, és a legkisebb fokozaton 4-5 órát sütjük.

Ha megsült a hús, kivesszük a zsírból. A zsírt leszűrjük.

A zöldségekből mártást készítünk. Egy edényben a cukrot aranybarnára pirítjuk, rádobjuk a leszűrt zöldségeket, és 10-15 percig tovább pirítjuk. A rozmaringágat és a babérleveleket kidobjuk belőle. Rátesszük a paradicsompürét, a mustárt, és együtt 8-10 percig tovább pároljuk. Felöntjük a vörösborral és egy kevés vízzel, kiforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, ha szükséges, majd botmixerrel leturmixoljuk, és a felszeletelt hússal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss