hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Konfitált kacsacomb párolt körtével és rukkolával

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kacsához:
  • 4 db kacsacomb
  • kb. 6-7 dl kacsazsír
  • 1 dl húsalaplé
  • 2 teáskanál tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 1 ág rozmaring
  • 5 gerezd fokhagyma
  • A körtéhez:
  • 2-3 db körte
  • 0,5 dl száraz rosé bor
  • 2 dl víz
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet fahéj
  • 3 szem feketebors
  • Valamint:
  • 10 dkg rukkola
  • citrom
  • 5 dkg kéksajt
  • 5 dkg dió

Elkészítés

Elkészítés: A kacsacombokat előkészítjük, majd bedörzsöljük a só, bors és rozmaring keverékével. Legalább 1 napig pihentetjük a hűtőben.

Ezután egy magasfalú hőálló tálba tesszük a combokat, melléhelyezzük a fokhagymát, öntünk rá 1 dl alaplevet és annyi zsírt, hogy ellepje a húst. 140-150 fokra előmelegített sütőben 2-2,5 órán keresztül sütjük a húst. Amikor elkészültek a kacsacombok, kivesszük a zsírból, és egy serpenyőben pirosra sütjük.

A párolt körtéhez kettévágjuk és megpucoljuk a körtét, magházát óvatosan kivájjuk. A bort és a vizet felforraljuk, ízesítjük cukorral, fahéjjal és a borssal, majd beletesszük a körtét, és közepes hőfokon félpuhára főzzük.

A rukkolát meglocsoljuk a citrom levével. A diót durvára törjük.

Tálaláskor maréknyi rukkolát teszünk a tányérra, ráhelyezzük a körtét, morzsolunk rá kevés kéksajtot, és megszórjuk dióval, majd melléhelyezzük a kacsacombot.

Ezek is érdekelhetnek