Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Konfitált kacsacomb körtével és rukkolával

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 2 db kacsacomb
  • frissen őrölt bors
  • A konfitálóléhez:
  • 1 dl húsalaplé vagy húsleves
  • 2 tk tengeri só
  • 1 kk fekete szemes bors
  • 1 ág rozmaring
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db babérlevél
  • kacsazsír
  • A párolt körtéhez:
  • 2-3 db körte
  • 0,5 dl száraz fehérbor vagy rozé
  • 3 ek cukor
  • 1/2 rúd fahéj
  • A salátához:
  • 2 marék rukkola
  • 1 db citrom
  • 1 marék dióbél

Elkészítés

  1. A kacsacombot bedörzsöljük sóval, borssal, és a hűtőben pihentetjük legalább egy éjszakán át. Ezután áttesszük egy magas falú hőálló tálba vagy lábosba, és felöntjük az alaplével. Mellédobjuk a rozmaringot, a fokhagymát, valamint a babérlevelet, és annyi kacsazsírt adunk hozzá, amennyi ellepi. Így hőkezeljük (konfitáljuk) a sütőben 150 fokon 30 percig, majd 80 fokon 4 órán át. Végül kivesszük és egy tepsiben melegen tartjuk.
  2. A meghámozott körtét kettévágjuk és a magházát eltávolítjuk. A fehérbort felöntjük 2 dl vízzel, majd összeforraljuk a cukorral és a fahéjjal. Beletesszük a körtét, és közepes hőfokon félpuhára főzzük kb. 5 perc alatt. Ezután félrehúzzuk és melegen tartjuk.
  3. A salátához a rukkolát meglocsoljuk a citrom kifacsart levével és összeforgatjuk a felezett vagy tetszés szerint durvára tört dióval. A kacsacombot a forró sütőben kissé megpirítjuk, majd a párolt körtével és a salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Pezsgőház Étterem
http://pezsgohaz.hu/
Néhány kocka kéksajtot is tehetsz a tányérra: remekül illik a körtéhez. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss