Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Komoly baj lehet, ha nem figyelsz a mobilodra – ezeket kerüld el, ha nem szeretnéd, hogy fölrobbanjon

default user icon
MME
Az állandóan kéznél lévő mobilunk nélkül ma már létezni sem tudnánk. Ezért jobb, ha odafigyelünk rá, hogy minél hosszabb életű legyen, és biztonságosan tudjuk használni a készüléket.

Ugyan nem gyakori jelenség, de mégis megtörténhet, hogy egy elektronikus eszköz gyári vagy műszaki hiba, esetleg helytelen használat miatt fölrobban. Jobb megelőzni a baj, főleg, hogy csak egy kis odafigyelést igényel a veszély elkerülése.

Válasszunk körültekintően

Az első lépés, hogy jó minőségű készüléket válasszunk, és lehetőség szerint a kiegészítők is eredeti, a gyártó által jóváhagyott termékek legyenek. Otthon pedig ellenőrizzük a konnektorok állapotát, mielőtt csatlakoztatjuk töltéshez a készüléket.

Ne hagyjuk felmelegedni

A telefon felmelegedését okozhatja gyári hiba, de sokkal gyakoribb a helytelen használatból adódó károsodás. Semmiképpen ne tegyük ki a készüléket közvetlen napfénynek, és véletlenül se tároljuk például az autó műszerfalán. Az sem jó ötlet, ha éjszaka mellettünk van, hiszen a párna alatt is felforrósodhat. Egyes készülékek maguktól is kikapcsolnak túlmelegedés esetén, de mi is félretehetjük a telefont, ha a szokottnál melegebbnek érezzük.

Okosan töltsük

Figyeljünk, hogy ne merüljön az akkumulátor 20% alá, és ne töltsük fel teljesen, csak maximum 80%-ig. Ha melegnek érezzük a készüléket, semmiképpen se kezdjük el tölteni, mert csak tovább forrósodik. A feltöltődés után pedig mielőbb csatlakoztassuk le az áramhálózatról.

Ha kíváncsi vagy, mi a teendő a televíziókészülékek és számítógépek esetében, a borsonline.hu cikkében elolvashatod.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss