Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kömlődi halászlé

MME MME
1
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pontyot megtisztítjuk, kizsigereljük, majd fejét és farkát levágjuk. Törzsét felszeleteljük, besózzuk, és félretesszük.

A ponty fejét, farkát a bográcsba tesszük, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt vöröshagymát és a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, megszórjuk édes és csípős paprikával, beletesszük a paradicsompürét, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.

Fél óra múlva levét leszűrjük, a hal fejét, farkát áttörjük, majd visszatesszük a főzőlébe. Belerakjuk a besózott halszeleteket, felöntjük 1,5 liter vízzel, tetejét megszórjuk pirospaprikával, és lassú tűzön 10 perc alatt készre forraljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss