Elkészítés: A pontyot megtisztítjuk, kizsigereljük, majd fejét és farkát levágjuk. Törzsét felszeleteljük, besózzuk, és félretesszük.
A ponty fejét, farkát a bográcsba tesszük, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt vöröshagymát és a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, megszórjuk édes és csípős paprikával, beletesszük a paradicsompürét, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Fél óra múlva levét leszűrjük, a hal fejét, farkát áttörjük, majd visszatesszük a főzőlébe. Belerakjuk a besózott halszeleteket, felöntjük 1,5 liter vízzel, tetejét megszórjuk pirospaprikával, és lassú tűzön 10 perc alatt készre forraljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre