Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Köménymagos zsíros kocka

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Langyos, csipet cukorral édesített tejben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt, majd összegyúrjuk a liszttel, a sóval, a többi cukorral és annyi vízzel, hogy rétestészta keménységű legyen. Félórát hagyjuk pihenni.
  2. Utána lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a zsírral, hajtogatjuk, és ezt ismételjük még háromszor. Az egyes hajtogatások között nem pihentetjük. Ha elkészültünk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét késsel ferdén bekockázzuk. 4-5 cm-es kockára vágjuk.
  3. Sütőpapíros tepsire rakjuk. Megkenjük a tetejét felvert tojással, megszórjuk köménymaggal, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Végül tíz perc után a hőmérsékletet 180 fokra csökkentjük, és készre sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss