Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Köménymagos kifli

75 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1.  Az élesztőt elmorzsoljuk a cukorral elkevert, meglangyosított tejben, hozzáadunk 2 ek lisztet és meleg helyen, letakarva felfuttatjuk.
  2. A maradék átszitált lisztet összekeverjük a megolvasztott vajjal, a sóval, a tojások sárgájával és az élesztős keverékkel. Összegyúrjuk, majd meleg helyen letakarva a duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Háromszög formákat vágunk ki belőle, megkenjük az olajjal elkevert őrölt köménnyel és feltekerjük.
  4. A kifliket olajozott sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük a felvert tojással. Rászórjuk az egész köménymagot és meleg helyen pihentetjük 5 percig. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 20 perc alatt. 

Megjegyzés

Recept: Cseh János, fotó: Tyukodi László - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss