Elkészítés: A langyos vízben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és összekeverjük, de nem kell felfuttatni.
Egy tálba tesszük a hozzávalókat, majd a közepébe öntjük az élesztőt, és keverőgéppel jól kidolgozzuk a tésztát. Kelesztőtálba tesszük, majd meleg helyen addig kelesztjük, hogy láthatóan megnőjön a tészta.
Lisztezett felületre öntjük a tálból, majd átgyúrjuk. 10 egyforma részre osztjuk, majd ezeket megfelezzük. Ezután minden darabot kisodrunk kb. 30 cm hosszúra.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymás mellé tesszük a rudakat. Konyharuhával letakarjuk. és még 20 percig így kelesztjüki.
Előmelegített sütőben közepes lángon 10-12 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél, 150 fokon 10 percig sütöttem).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre