Elkészítés: A céklát, a sárgarépát és a krumplit megpucoljuk, majd kisebb darabokra felvágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát szintén megpucoljuk, majd apróra vágjuk.
Egy edényben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a vöröshagymát, elkezdjük párolni. Pár perc után hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát és céklát, majd jól összeforgatjuk, tovább pároljuk. Pár perc után beletesszük a paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, majd a balzsamecetet és a cukrot. Jól összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd félpuhára főzzük. Végül beletesszük a krumplit, és puhára főzzük a zöldségeket.
Amikor már minden teljesen megpuhult, levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük.
Tálaláskor a leves tetejére tejfölt kanalazzunk. Nagyon finom lesz az íze a római köménymagtól, és a tejföl nagyon jól illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre