A káposztát, ha túl savanyú, átmossuk, kinyomkodjuk és 1 ek zsíron, kevés vízzel, az őrölt köménnyel és babérlevéllel, kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
Az apróra vágott vöröshagymát 1 ek zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk, felöntjük másfélszeres mennyiségű forró vízzel, lefedjük és meleg helyen megvárjuk, míg megdagad.
A kolbászt felkarikázzuk, a kolozsvári szalonnát vékony darabokra vágjuk és 1 ek zsíron átsütjük. 1 ek zsíron megdinszteljük a maradék apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, meghintjük pirospaprikával, beleforgatjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vágott kaprot és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.
Egy tepsit (23×38 cm) zsírral kikenünk, és rétegezve elhelyezzük benne a hozzávalókat. Az edény aljára tesszük a káposzta egyharmadát, rásimítjuk a rizs és hús felét, erre rakjuk a kisült kolbász és szalonna felét. Újabb káposztaréteg következik, amit meglocsolunk tejföllel, újra rizs és hús másik fele, a maradék kisült kolbász és szalonna, végül az egészet befedjük az utolsó réteg káposztával. A tetejét bőven meglocsoljuk tejföllel, és megszórjuk pirospaprikával. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.