Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolozsvári rakott káposzta

120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A kolozsvári rakott káposzta elkészítéséhez a káposztát átmossuk, hogy ne legyen túl savanyú, majd egy nagyobb lábasban 20 percig pároljuk a borsikafűvel fűszerezve.
  2. Eközben egy másik edényben zsírt hevítünk, és rádobjuk a felaprított hagymát és fokhagymát, végül a darált húst és a felszeletelt kolbászt, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a pirospaprikát, és fedő alatt kb. 20 pecig pároljuk.
  3. A rizs a szokásos módon megfőzzük
  4. Egy tűzálló tálban rétegezzük a káposztát, a rizst, a húst, majd így tovább, míg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejét megkenjük a tejföllel.
  5. 200 fokos előmelegített sütőben, 20 percig letakarva, majd 20 percig fedő nélkül sütjük. A tálaláskor a tetejére ízlés szerint kerülhet szalonna, kolbász vagy tejföl.

Ezek is érdekelhetnek

Friss