Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolozsvári gombás máj

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felmelegített olajba beletesszük a kis kockákra vágott kolozsvári szalonnát. Ha kezd pirulni, rárakjuk a szálasra vágott hagymát, ha már üveges, akkor a negyedekbe szelt
gombát is beletesszük, és megdinszteljük. Sóval, borssal, kiskanálnyi pirospaprikával ízesítjük.
Ha a gomba megfőtt, tejföllel fölengedjük.

A vajon serpenyőben megpirítjuk a májat, majd belerakjuk a raguba, és összerottyantjuk.

A liszttel besűrítjük, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Rizskörettel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS, további fotót Scsilluka küldött a recepthez. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss