Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így csökkentsd egyszerűen a koleszterinszinted - mintaétrenddel!

Jelenleg a szív- és érrendszeri megbetegedések hazánkban a vezető halálozási okok közé tartozik, fő rizikófaktora pedig a magas koleszterinszint. De hogyan tudjuk csökkenteni? Segítünk!
Mit tegyünk a magas koleszterin ellen?

Fogyasszunk napi fél kiló zöldséget és gyümölcsöt. Ezeken belül érdemes kiemelni az almaféléket és a répát, amelyek a zabban található béta-glükánhoz hasonló hatású, vízben oldódó rostban és a pektinben gazdagok.

Ne feledkezzünk el a jótékony, telítetlen zsírsavak fogyasztásáról sem, amelyeket többek között az olajos magvakból, diófélékből is el tudunk fogyasztani. A jótékony rostokat jelentős mennyiségben az almában, birsalmában, sárgarépában, zabpehelyben, zabkorpában találhatjuk.

Ezt a négy dolgot soha ne hagyd ki a reggelidből! 

A mindennapi mozgás szintén elengedhetetlen!

Mintaétrend a magas koleszterin ellen

Kiss-Tóth Bernadett, a Nestlé dietetikusa összeállított egy mintaétrendet, amely segít abban, hogy elegendő béta-glükánt juttassunk a szervezetünkbe.

Reggeli: 1 adag (40 g) teljes kiőrlésű, zabbal dúsított reggelizőpehely (Nestlé Oats) natúr joghurttal, friss almával és bogyós gyümölccsel, illetve 1 csésze kávé sovány tejjel

Tízórai: 3 db közepes méretű sárgarépa, házi készítésű túró- vagy zöldségkrém, 1 pohár (3 dl) ásványvíz

Ebéd: 1 adag birsalmakrémleves, 1 adag natúr sült csirkemell, zöldséges-parmezános barnarizzsel, 1 pohár (3 dl) ásványvíz

Uzsonna: 1 közepes db zabkorpás pogácsa, 1 közepes pohár (2,5 dl) 100%-os narancslé

Vacsora: 2 db tonhalkrémes szendvics rozskenyérből, 10 dkg paradicsom, lilahagyma, 1 pohár (3 dl) gyümölcstea mézzel

Ezek is érdekelhetnek

Friss