Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kölessel töltött padlizsántekercs

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A kölest puhára főzzük háromszoros mennyiségű, sós vízben, majd hagyjuk langyosra hűlni.

2.

A megmosott padlizsánokat hosszában vékony szeletekre felvágjuk, az olajon megpirítjuk.

3.

Összeforgatjuk a kölest a megtisztított, felaprított lila hagymával és petrezselyemmel. Az így kapott tölteléket elosztjuk a padlizsánszeleteken, kissé lenyomkodjuk, majd mindet feltekerjük.

4.

A joghurtot vagy tejfölt simára keverjük egy kevés sóval és a meghámozott, lereszelt fokhagymával. Ezzel meglocsolva tálaljuk a padlizsántekercseket.

A fel nem használt padlizsánszéleket adhatjuk ragukhoz, tésztaszószokhoz, de akár ezt az ételt is gazdagíthatjuk vele. Utóbbi esetben elegendő lesz az ételhez 150 g köles. A felkockázott padlizsánt pirítsuk meg egy kevés olajon, majd a többi hozzávalóval együtt keverjük a kész köleshez.

Ezek is érdekelhetnek

Friss