Elkészítés: A kölest a rizshez hasonlóan kb. 10 perc alatt készre főzzük, kihűtjük. Hozzákockázunk 1 csokor retket.
Az újhagymát és az uborkát apróra vágjuk, összekeverjük a majonézzel, a kefirrel, fél citrom levével, 2 csepp édesítővel és a borral. Beleforgatjuk a kölest és a retket, fél órára hűtőbe tesszük.
Addig elkészítjük a sajtkockákat. A halloumit 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk. A 2 tojást felverjük, simára keverjük a liszttel. A tarka borsot durvára törjük, belekeverjük a tojásos masszába.
Olajat hevítünk. Mikor forró, a sajtkockákat beleforgatjuk a tojásba, majd az olajba tesszük. Mikor világosbarnára sültek, szűrőkanállal papírtörlőre szedjük.
Tányérra szedjük a salátát, tetejére tesszük a még forró sajtkockákat, tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre