Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Köleses töltött paprika

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 ek olajon megfuttatjuk a kölest, felengedjük háromszoros mennyiségű vízzel, és fedő alatt megpároljuk.
  2. A húst kis kockákra vágjuk, és megpirítjuk 4 ek felforrósított olajon hirtelen, hogy ne engedjen levet, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a felaprított hagymát és fokhagymát, majd összekeverjük a hússal és a kölessel. Sóval, borssal és a lestyánnal ízesítjük. 
  3. A paprika tetejét levágjuk, a magjait kikaparjuk, és megtöltjük a keverékkel. 
  4. A paradicsomot leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, és lehúzzuk a héját. Feldaraboljuk, és a maradék olajon 2 percig forraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadunk egy kevés vizet. Beletesszük a paprikákat, és 10 percig pároljuk őket, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat is megpároljuk 10 perc alatt. Ezután kivesszük őket, a ketchupot a visszamaradt szaftba keverjük, összemelegítjük, és a szósszal meglocsolva tálaljuk a paprikát.

A házi ketchup receptjét itt találod >>>  

Szaftosan, rizottószerűen elkészített párolt rizzsel is tálalhatod. A paprikát panírozáskor a szájánál kétszer-háromszor is mártsd a tojásba, majd zsemlemorzsába, hogy ne tudjon kifolyni a töltelék! Amikor a tojást a töltelékhez kevered, ügyelj rá, hogy elveszítse a folyósságát, mégse legyen belőle rántotta!

Ezek is érdekelhetnek

Friss