Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Köleses töltött káposzta

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A káposztaleveleket megmossuk, a vastag ereket kivágjuk. Pár percre forró sós vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük.
  2. A kölest szűrőben jól átöblítjük, és annyi forrásban lévő sós vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és hagyjuk, hogy az összeset felszívja. A darált húshoz adjuk a kölest, a tojást, a megtisztított, finomra aprított újhagymát és petrezselymet. Megsózzuk és összedolgozzuk az egészet. A masszát szétosztjuk a káposztaleveleken, kétoldalt behajtjuk a leveleket, és feltekerjük őket és tűzálló tálba tesszük.
  3. A meghámozott, zúzott fokhagymát megpirítjuk a forró olajon. Hozzáöntjük a paradicsomot a levével és az alaplével együtt, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, a káposztára öntjük. Alufóliával lefedve 200 fokos sütőben 90 percig sütjük, majd fólia nélkül még kb. 30 percig. Petrezselyemmel díszíthetjük.

10 TITOK, AMITŐL TÖKÉLETES LESZ A TÖLTÖTT KÁPOSZTA! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss