Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Köleses csirke

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A megmosott, feldarabolt csirkét fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a leveskockát, a babérlevelet, a feketeborsot és egy órán keresztül főzzük. Ezután a levest átszűrjük, 7 dl kimérünk belőle (a többit tetszés szerint bármilyen más ételhez felhasználhatjuk), és félretesszük. A megtisztított sárgarépát felkarikázzuk és a kölessel együtt a kimért levesbe tesszük. Takarék lángon félóráig főzzük. A póréhagymát megtisztítjuk, a felét a vajban megpároljuk. A megfőtt csirkét kifilézzük, a bőrét lefejtjük, a húsát apró darabokra vágjuk és a kölesbe keverjük. Hozzáadjuk a félretett póréhagymát, a tejszínt és az apróra vágott petrezselymet. Citromlével, kevés sóval és borssal ízesítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss