Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Köles-krumplipüré zöldekkel

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kölest és a krumplit külön edényben főzöm. A krumplikat kockára vágom, és sóval felteszem főni. A kölest kétszeres mennyiségű vízzel (ez esetben 2 pohárnyival ill. 4 dl-rel) felteszem főni, ezt is sózom. A zellert kb. 1 centis szeletekre vágom, és ezt is beleteszem, valamint a metélőhagyma felét is beledarabolom. Lassú tűzön főzöm. Vigyázzunk, hamar kész! Szabad keverni, hisz úgyis püré lesz belőle.

A köles készül majd el előbb, azt félrehúzzuk. Mikor a krumpli is puha, leszűrjük, majd egy nagy edényben alaposan összekeverjük a kölessel, a tejföllel és a vajjal. Krumplitörővel törögetni felesleges, így is pürésedik, és az külön jó, hogy pár *rágható elem* is marad benne: zeller, néhány krumpli, ami nem esett szét a keverésnél.

Melegen tálaljuk, de ha kicsit várni kell még az étkezésig, tartsuk melegen. Közvetlenül a tálalás előtt daraboljuk rá a maradék metélőhagymát.

Megjegyzés

Nagyon kellemes köret, a köles pedig kifejezetten egészséges.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss