Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos zöldborsópörkölt

30 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát megpucolom, leöblítem, majd apró kockára vágom. A főzőkolbászt vagy virslit megmosom, felkarikázom. A margarinon mepárolom a hagymát, a - paprika kivételével - a fűszerek is mehetnek bele, majd a zöldborsót is hozzáadom, megdinsztelem, szórok rá egy csipet lisztet, amivel tovább dinsztelem röviden. Meghintem a pirospaprikával, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, beleteszem a felkarikázott kolbászt vagy virslit, és addig főzöm, amíg elfő a leve. Nokedlivel vagy tarhonyával tálalom.

Megjegyzés

Ha nincs otthon virsli vagy főzőkolbász, akkor esetlegesen maradék pörköltet is hozzá szoktam keverni. - Papusmaci

Ezek is érdekelhetnek