Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-túrós pogácsa

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Tálkába öntjük a langyos tejet, elkeverjük egy pici cukorral, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt.

Tálba tesszük a lisztet, hozzákeverjük a sót, és elmorzsoljuk benne a margarint. Amikor már jó morzsalékos, hozzámorzsoljuk a túrót, jól összekeverjük.

A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, majd apró darabokra vágjuk, és hozzákeverjük a lisztes túróhoz.

Ezután a keverék közepébe kis mélyedést csinálunk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, az egész tojást és a tejfölt, majd kézzel elkezdjük összekeverni. Végül jól összegyúrjuk a liszttel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk (ne legyen se lágy, se pedig kemény a tészta). Meglisztezzük a tetejét, majd letakarjuk, és 1 órát pihentetjük.

Ezután lisztezett felületen ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd éles késsel berácsozzuk a tetejét. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb helyezzük a pogácsákat. Kb. 30 percig konyharuhával letakarva újrakelesztjük.

Végül felvert egész tojással megkenjük a tetejét (ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal). Előmelegített sütőben, közepes lángon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem, és egyszerre két tepsi pogácsát tettem be a sütőbe).

Megjegyzés

Tálaláskor sajtot kínálhatunk mellé. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek