Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos tészta

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. Felforrósítjuk az olívaolajat, és aranyszínűre pirítjuk benne a kolbászokat. Azután kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon4-5 percig pirítjuk a meghámozott, felkarikázott lila hagymát. Akkor jó, ha kissé karamellizálódik.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát a kimagozott, felkockázott paprikával együtt, és együtt további 2-3 percig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk a keveréket, majd beleforgatjuk a darabolt paradicsomot a levével együtt. Ezután közepes lángon8-10 percig főzzük a ragut.
  3. Közben kifőzzük a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük, majd egy tálba tesszük.
  4. A sült kolbászokat felkarikázzuk, és a paradicsomos mártásba forgatjuk. Végül a tésztárahalmozzuk. Néhány bazsalikomlevéllel díszítve, továbbá némi reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss