Kolbászos tepsis burgonya: egy egyszerű és laktató fogás

A rohanó hétköznapok során nem sok idő marad főzésre, ezért mindig jól jönnek azok az ételek, amelyek egyszerűen és könnyen elkészíthetőek, és még laktatóak is. Ilyen a kolbászos tepsis burgonya.

Ha ízletes, magyaros ízekre vágysz, akkor ilyenkor jön jól egy adagnyi füstölt kolbász, ami garantáltan elvarázsolja az ételek ízét. Természetesen ez a népszerű hozzávaló a Vidék íze magazin kiváló receptjéből sem hiányozhat.

Íme a Vidék íze magazin receptje, a kolbászos tepsis burgonyához

Hozzávalók: 

  • 1 kg sárga burgonya  
  • 20 dkg füstölt kolbász  
  • 15 dkg lecsókolbász  
  • 2 vöröshagyma  
  • 2 kápia paprika  
  • 2 gerezd fokhagyma  
  • 1 csipet szárított majoránna  
  • 2 evőkanál zsír  
  • só 
  • bors 

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk a burgonyát és a vöröshagymát, a paprikáknak kivesszük a csutkáját.
  2. A kolbászokkal együtt az összes zöldséget felkarikázzuk (a burgonyát jó vékonyra vágjuk). Egy keverőtálba tesszük.
  3. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a majoránnát, sózzuk és borsozzuk, alaposan összekeverjük.
  4. Egy tepsit vastagon kikenünk zsírral, beleszórjuk a keveréket, egyenletesen elosztjuk. 170 fokos sütőbe toljuk, és bő fél óra alatt ropogós pirosra sütjük. 

Borítókép: Vidék íze magazin

Ezek is érdekelhetnek

Friss