Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-tejfölös gulyás

MME MME
1 4.7/5
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és falatnyi kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát. Félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük 1 dl vízzel. Felforraljuk, besűrítjük. A kolbászt karikákra vágjuk, és a zöldségekkel együtt a hagymához keverjük. Felöntjük 1,5 l vízzel, és lassú forralással puhára főzzük a zöldségeket. A lisztet összedolgozzuk a tojással, a forrdogáló levesbe szaggatjuk, és még két-három percig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a tetejére. Tálaláskor belekeverjük a tejfölt, és tányérokba szedjük.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 520 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss