Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-tarjás kenyérlángos

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, a sót, beleütjük a tojást, beleöntjük az olajat, és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát 1 órán át hagyjuk kelni meleg helyen.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a feltétet. A tejfölbe beletörjük a meghámozott fokhagymát, simára keverjük. A sajtot lereszeljük, a kolbászt karikázzuk, a tarját felkockázzuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük.

A megkelt tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe. Tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rátesszük a a tarját, a kolbászt, a felszeletelt lilahagymát. Ezután az egészet reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss