Elkészítés: Az élesztőt 2 dl langyos vízben felfuttatom, majd összedolgozom a liszttel, amibe belezúzok 1-2 gerezd fokhagymát. A tészta lágy, jól alakítható legyen a tepsibe való igazítás miatt.
Amíg ez kel (kb. 1/2 óra), addig a szalonnát apró kockákra vágom és jól átsütöm.
A kisült zsír felét a tepsi kikenésére használom. Ezután a tésztát a tepsibe borítom, egyenletesen eligazítom, és ráöntöm a maradék szalonnazsírt, a pörcöket is egyenletesen elosztom a tészta felületén. A kolbászt vékony karikákra szeletelem, és befedem velük a tésztát. Ezután pizzakrémmel halvány vékonyan bekenem a felületet, majd átvonom tejföllel.
Előmelegített sütőben 1/2 óra alatt készre sül. Jó étvágyat!!!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre