Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos pogácsa II.

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos vízzel felfuttatom, a kolbászt külön tálba finomra darálom, a liszthez hozzáadom a tojások sárgáját és a megkelt élesztőt, sóval, borssal ízesítem, és annyi langyos tejjel összedolgozom, hogy közepesen kemény tésztát kapjak.

Meleg helyen duplájára kelesztem a tésztámat, majd kinyújtom, és rákenem a kolbászhúst. Ezután feltekerem, és 2 ujjnyi vastagra ismét kinyújtom, késsel átlósan bevagdalom.

Pogácsaszaggatóval kiszaggatom, vajjal kikent tepsibe rakom, 15 percig pihentetem. A tetejét megkenem a felvert egész tojással, majd előmelegített sütőben 160 fokon kisütöm.

Megjegyzés

Remek sör- vagy borkorcsolya. Baráti diskurzusok, iszogató összejövetelek remek rágcsálnivalója.
Lehet, hogy sokan eretnekséggel vádoltok, de lókolbászból a legfinomabb. Jó étvágyat!
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek