Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos vízzel felfuttatom, a kolbászt külön tálba finomra darálom, a liszthez hozzáadom a tojások sárgáját és a megkelt élesztőt, sóval, borssal ízesítem, és annyi langyos tejjel összedolgozom, hogy közepesen kemény tésztát kapjak.
Meleg helyen duplájára kelesztem a tésztámat, majd kinyújtom, és rákenem a kolbászhúst. Ezután feltekerem, és 2 ujjnyi vastagra ismét kinyújtom, késsel átlósan bevagdalom.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatom, vajjal kikent tepsibe rakom, 15 percig pihentetem. A tetejét megkenem a felvert egész tojással, majd előmelegített sütőben 160 fokon kisütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre