Elkészítés: A megtisztított, felaprított hagymát és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük. A bőrétől megfosztott kolbászt feldaraboljuk, vagy ha elég puha, villával szétnyomkodjuk. Rádobjuk a hagymára, és pirosra sütjük. Ráöntjük a fehérbort vagy húsalaplevet és a paradicsomot, ízlés szerint ízesítjük, majd felforraljuk. Ha friss vagy konzerv zöldséget használunk, azt leszűrjük, és az ételhez adjuk.
Mérsékelt hőfokon 10 percig folyamatos kevergetés mellett főzzük.
A tésztát sós-olajos vízben kifőzzük. Ha a mélyhűtött zöldség mellett döntöttünk, a főzés félidejében azt is a tésztához adjuk, hogy kellőképp megpuhuljon.
A kész tésztát összekeverjük a mártással, és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre