Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-májas töltött hús

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg sertésborda (dagadó)
  • paprikakrém
  • fokhagymakrém
  • őrölt bors
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg csirkemáj
  • 10 dkg gyulai kolbász
  • 1,5 dl rizs
  • 2 egész tojás
  • 3-5 dkg mazsola (10 percre vízben áztatjuk)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • bors
  • csipetnyi kakukkfű
  • bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kiskanál áfonyalekvár

Elkészítés

Elkészítés: A húst kívül-belül befűszerezzük a paprikakrém, fokhagymakrém, őrölt bors keverékével.
Ezután 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek a fűszerek a hússal.

A vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott májat és a kockázott gyulai kolbászt, a rizst, a mazsolát, az apróra vágott petrezselymet, átpirítjuk, majd a tojásokkal összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük.

A keverékkel megtöltjük a húst, a nyílást hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. Kívülről olajjal bekenjük a húst, tepsibe vagy beáztatott római cseréptálba tesszük, és gyakori locsolgatás mellett 220-250 fokon kb. 1 óráig sütjük, szép ropogósra.

Bármilyen köret illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss