Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos lecsóval rakott tarja szeletek - Mindmegette Villámverseny

90 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 8 szelet tarja
  • 8 szelet bacon
  • bors
  • kevés zsír a sütéshez
  • 1 kg krumpli
  • Lecsóhoz:
  • 1/2 kg lecsó paprika
  • 3 erős paprika
  • 1/2 kg hagyma
  • 1 kg paradicsom
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • pirospaprika
  • cukor
  • 2 evőkanál zsír

Elkészítés

  1. A krumplit felkarikázom és sós vízben nem túl puhára főzöm, leszűröm.
  2. A tarjaszeleteket kicsit klopfolom, sózom, borsozom, majd mindkét oldalát 3-3 percig sütöm.
  3. A lecsóhoz a zsírt felmelegítem, beleteszem a szeletelt hagymát, picit megsózom, párolom. Hozzáteszem a karikára vágott kolbászt, azzal is sütöm kicsit, majd jönnek a szeletelt paprikák. Ekkor ismét sózom, hogy a paprika is puhuljon, végül hozzáadom a feldarabolt paradicsomot. Ekkor kerül bele a pirospaprika és egy kis cukor, aztán készre főzöm.
  4. Egy tepsibe teszem a bacon felét, apróra vágva, ráhalmozom a krumpli felét, megsózom, meglocsolom a hús zsírjával. Rárakom a kolbászos lecsó felét, erre rakom a hússzeleteket, majd a lecsó másik felét. Befedem a maradék krumplival, meglocsolom kevés pecsenyezsírral, a tetejükre rakom a többi szelet bacont.
  5. Közepes hőmérsékleten sütöm legalább egy órán át, hogy a tarjaszeletek jól megpuhuljanak a krumpli és a bacon pedig ropogósra süljön a tetején.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss