hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos lángosfalatok

60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vízben az élesztőt a cukorral felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáöntjük és kidagasztjuk. Lágy, de ne folyós tésztát készítsünk!
Lefedve minimum addig kelesztjük, míg duplájára nem nő a tészta.

A kolbászt felkarikázzuk.

Végül olajozott asztalon/tepsin/felületen 20 egyenlő darabot szakítunk a tésztából, és 1-1 szelet kolbászt csomagolunk a közepébe.

Bő olajban 1-2 perc alatt megsütjük oldalanként az apró falatokat, majd lecsepegtetjük papírtörlőn a lángospuffancsokat.

Tálaláskor a krémes tejfölt egy csipet sóval és 4 gerezd zúzott fokhagymával bekeverünk, majd ezt halmozzuk a lángosok tetejére. Egy falatnyi puha sajtot szórunk a tetejére.

Megjegyzés

Különböző töltelékeket rejthetünk a tészta belsejébe. Párolt zöldség, túró pirított hagymával, sonka, párolt káposzta... - BoldogAgi

Ezek is érdekelhetnek