Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-krumplis tepsis hús

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 nagyobb burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 húsos paprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 evőkanálnyi sertészsír
  • 2 kicsontozott csirkemell
  • 2 egész csirkecomb
  • 15 dkg házi kolbász
  • 20 dkg házi szalonna
  • A tejfölös öntethez:
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • A csirkehús pácolásához:
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • étolaj
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A húst kisebb darabokra vágjuk. Finomabb, szaftosabb lesz az étel, ha a húsokat már előző este bepácoljuk.

A burgonyát és a répát karikára vágjuk, kizsírozott tepsibe terítjük kb. a 3/4 részét, rárakjuk a bepácolt húst, a karikára szelt hagymát, leöntjük a páclével, rászórjuk a karikára szelt kolbászt, kb. 10 dkg vékony csíkokra vágott szalonnát, a karikára szelt paprikát és paradicsomot, majd beborítjuk a maradék karikázott burgonyával és sárgarépával.

Megszórjuk sóval, és fóliával letakarva körülbelül 45 percre a sütőbe tesszük. Ha a hozzávalók megpuhultak, ráöntjük a tejfölös öntetet.

A megmaradt szalonnát bőréig bevagdossuk, és az étel közepére tesszük. Fólia nélkül a szalonna pirosodásáig sütjük.

Tálaláskor cikkekre vágott főtt tojással,
paradicsom- és paprikakarikákkal, illetve petrezselyemzöldjével díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss