Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-káposztás göngyölt pecsenye

MME MME
5/5
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A 8 szelet sertéskarajt vékonyra kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd mindegyiket bekenjük mustárral. Mindegyikre savanyú káposztát terítünk, rá vékony karikákra vágott hagymát és karikázott füstölt kolbászt teszünk, szorosan feltekerjük, hústűvel megtűzzük.

Egy tepsi alját kirakjuk vékonyra vágott szalonnaszeletekkel, erre egymás mellé fektetjük a hústekercseket, felöntjük 2 dl fehérborral, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben megsütjük

Közben pörköltalapot készítünk: 2 fej felaprított vöröshagymát kevés zsiradéko megdinsztelünk, 1 evőkanál pirospaprikát teszünk rá, felöntjük 2 dl fehérborral és 2 dl vízzel, 2 evőkanál sűrített paradicsomot, 2-3 szem
cseresznyepaprikát, sót teszünk bele, és sűrű szaftot főzünk belőle.

A kész göngyölt húsokat pecsenyés tálba
rendezzük. Ráöntjük a szaftot, friss paradicsom- és paprikaszeletekkel díszítjük.

Legjobban párolt rizs illik hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss