Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-húsos lasagne

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A szószhoz:
  • 10 dkg kolbász
  • 70 dkg darált hús
  • 5 dl paradicsomlé
  • bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • majoranna
  • bazsalikom
  • víz
  • A besamel mártáshoz:
  • 2 evőkanál vaj
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
  • Valamint:
  • 50 dkg lasagne tészta
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A kolbászt felszelem és megpirítom kicsit. Egy kevés vízzel felöntöm, hozzáadom a darált húst, és azt is készre pirítom. Hozzáadom a paradicsomlevet, majd ízlés szerint fűszerezem, egyszer összeforralom, majd elzárom, hagyom hűlni.

Egy műanyag tálba langyos vizet engedek, és beáztatom a lasagne tésztát.

A besamel mártáshoz felforralom a tejet, majd félreteszem. Egy másik edényben felforrósítom a vajat, hozzáadom a lisztet, megpirítom vele, majd felöntöm a tejjel, és sűrűre főzöm.

Egy tepsi aljára teszek egy sor tésztát, szószt, mártást, így rétegezem egészen addig, míg el nem fogy. (Nekem 4 sor tészta lett). A tetejére tészta kerüljön, rá a maradék besamel mártás, majd a reszelt sajt.

250 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm.

Ezek is érdekelhetnek

Friss