Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos hamis gulyás

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Belerakjuk a tisztított, karikára vágott fehérrépát és
sárgarépát, 5-6 percig még tovább pároljuk. Ezután levesszük a tűzről, s beletesszük a fűszereket, felöntjük 2 liter vízzel, visszarakjuk a lángra, beleöntjük a kockára szelt krumplit és a zellert, s forrástól számítva lassú tűzön 30 percig főzzük.

Ez idő alatt a 6 tojást keményre főzzük,
tojásszeletelővel szeleteljük.

Fél óra elteltével a levesbe beletesszük a karikára vágott kolbászt, majd a zöldségcsokrot és a tojást. Végül lassú lángon kb. 10-15 perc alatt összefőzzük.

Tálaláskor tehetünk az asztalra tejfölt is, mert azzal is finom.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss