Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-hagymás bab

MME MME
1 5/5
75 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. A szalonnát vékony, apró csíkokra vágjuk bőröstől, nehogy szétfőjön. A vöröshagymát vékony cikkekre felszeleteljük. A szalonna zsírját az olajon lassan kisütjük, hogy a szalonna meg ne égjen, és ne legyen túl száraz. Utána a szalonnát kiszedjük, és a zsírjában a hagymát üvegesre pároljuk.
  2. Közben a felszeletelt kolbászt 3 dl vízben előfőzzük, utána a főzőlével együtt a megpárolt hagymához öntjük. (Az előfőzés kb. 10-15 percig tartson.)
  3. Az előzőleg kiszedett szalonnacsíkokat visszatesszük, és újabb 10-15 percig összeforraljuk, vigyázva, hogy oda ne kapja az alját. Ezután beletesszük a paradicsomlevet és a leszűrt babkonzervet, és 5-10 percig összeforraljuk. Erős Pistával ízesítjük. Puha fehér kenyeret adunk hozzá. Nagyon finom, kiadós, laktató étel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss