Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-gombás-paradicsomos lasagne

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A lasagne tésztát enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le.

A debreceni (vagy egyéb kolbász) bőrét húzzuk le, majd apróra daraboljuk fel. A gombát vágjuk fel ízlés szerint. A paradicsomot vágjuk fel kisebb kockákra. A paradicsompürét keverjük simára a vízzel. A sajtot reszeljük le. A kakukkfűágról tépkedjük le a leveleket.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, a feldarabolt kolbászt kevergetve süssük benne pár percig. Amikor már kissé megpirult, nyomjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk rá a lecsipkedett kakukkfűleveleket, adjuk hozzá a gombát. Keverjük össze, és pirítsuk kb. 5 percig. Ezután adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, öntsük fel a vízzel simára kevert paradicsompürével. Keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk pár percig (a fűszerezéssel vigyázzunk, mert a kolbász már ízesítve van). Adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, és kb. 25 dkg reszelt sajtot, majd kevergetve addig melegítsük, hogy a sajttal kellően összeolvadjon.

Egy kisebb tepsi alját locsoljunk meg 1 evőkanál olívaolajjal, helyezzünk rá egy lasagne lapot, kanalazzunk rá a kolbászos-gombás-paradicsomos-szószos keverékből, fedjük be a következő tésztalappal, és ezt addig ismételjük, amíg a tészta és a ragu el nem fogy. A tetejére mindenképpen ragu kerüljön! Végül a maradék reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 perc alatt szép pirosra.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés

Én két kisebb lábosba külön-külön állítottam össze, sütöttem készre, majd abban is tálaltam. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss