Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-gombás lecsó nokedlivel

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 4 fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg paraszt kolbász
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 20 dkg gomba
  • A galuskához:
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál finom liszt

Elkészítés

Elkészítés: A paprikát kicsumázzuk, és a paradicsommal együtt felkarikázzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, és először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát apró kockákra, a kolbászt karikákra a gombát szeletekre vágjuk.

A tojásból és a lisztből csipet sóval kis vízzel galuskatésztát keverünk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a paprikát, pár percig pároljuk, majd rátesszük a paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a gombát, sózzuk, és 25-30 percig pároljuk. Beletesszük a kolbászt, hagyjuk 5-6 percig együtt párolódni, majd levesszük a tűzről.

A galuskát külön kifőzzük, leöblítjük, és a lecsóhoz keverjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss