Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-gombás göngyölt tarja

120 perc
rafinált
megfizethető
8 adag

Elkészítés

Elkészítés: A tarját 4 vastag szeletre vágom, majd a szeleteket hosszában majdnem teljesen félbevágom. A vaj harmadát a fűszerekkel összekeverem, és a kihajtott húsra kenem. A kolbászt 3 darabra vágom, 2 kb. 8-10 cm-es darabot hosszában félbevágok, beirdalom. A vaj harmadát megolvasztom, a kolbászokat az apróra vágott bacon harmadával megpirítom. A megkent húsra paprika szeleteket és hagymakarikákat teszek, majd a megpirított kolbászok és a bacon következik, a húst felgöngyölöm, és hústűvel fixálom. A felgöngyölt húsokra 2-2 szelet bacont tekerek.

Tepsibe rakom, és a maradék vajat mellédarabolom. 200-220 fokra előmelegített sütőben, sütőfóliával letakarva kb. 40-45 percig sütöm.

Amíg sül, a maradék hagymát apróra vágom, és a bacon maradékával, valamint a karikára vágott maradék lángolt kolbásszal a visszamaradt zsiradékon megpirítom, ha kész, félreteszem. Az apróra vágott gombát ugyanezen a sült lében enyhén megpirítom.

Kb. 40-45 perc sütés után a húsról a sütőfóliát leveszem, majd a megpirított kolbászt, bacont, hagymát, gombát és az apróra vágott paprikát, paradicsomot ráteszem, meglocsolom a tejszínnel és a sültlével. Kb. 15 percig sütöm tovább, már sütőfólia nélkül, amíg a teteje megpirul. Rizzsel tálalom.

Ezek is érdekelhetnek