A krumplit ledörzsöljük és sós vízben előfőzzük. A hagymát és a fokhagymát feaprítjuk, a megpucolt gombát felszeleteljük, a paprikát karikára vágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, a kolbászt és az újhagymát felkarikázzuk, és a zöldjét félretesszük.
Olajon megpirítjuk a szalonnát, megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot és a gombát, és megfűszerezzük.
Amikor a zöldségek már majdnem puhák, beletesszük a kolbászt, és hozzáöntjük a vörösbort. A végén hozzákeverjük a tejfölt.
Tálaláskor szedünk a tányérra krumplit, tépünk rá petrezselymet, mellékanalazzuk a gombapaprikást, és rászórjuk az újhagyma zöldjét.
A gombapaprikás nagy kedvencem. Füstölt szalonnával, kolbásszal, vörösborral megbolondítva még finomabb. Most a szokásos nokedli helyett petrezselymes újkrumplival készült. - hobbychef
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!