Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos frittata

15 perc
egyszerű
olcsó
2 adag

Elkészítés

  1. Egy közepes méretű tapadásmentes serpenyőben olajat hevítünk. A tojásokat a sóval és a borssal elkeverjük, és a tejszínt is hozzáadagoljuk.
  2. A keveréket a forró serpenyőbe öntjük, és lassú mozdulatokkal a szélétől befelé keverni kezdjük, majd alacsony fokozatra vesszük tűzhelyet.
  3. A kolbászról lehúzzuk a héját, majd a tojás tetején elosztva apró darabokra morzsoljuk. A snidlinget felvagdaljuk, és elosztjuk a frittatán. A hagymát is felkarikázzuk, a zöldjével együtt,és szépen körbe rakjuk a tojáson. Közben a sütőlapáttal a szélénél meg-meg mozgatjuk a tojáslepényünket, és figyeljük, nehogy odakapjon az alja.Végül rászórjuk a felaprított csilit, és a kissé lágy tojásba nyomkodjuk. Ha már megkötött, akkor óvatosan a másik oldalára fordítjuk. Pár percig sütjük így is, majd tányérra borítva forrón tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Az olasz omlett: Frittata reggelire, vagy vacsorára is jó választás, finom, gyorsan elkészíthető, mégis elég tetszetős ahhoz, hogy akár a vacsoránk különleges legyen. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss