Elkészítés: A lencsét és a csülköt előző este beáztatom.
Másnap reggel a csülköt felteszem főni.
Dél felé egy lábasban olajon megpirítom az apróra vágott hagymákat, hozzáadom az ujjnyira vágott répát, a kockázott zellert, a lencsét, felöntöm vízzel. Beleteszem a babérlevelet, a leveskockát, fűszerezem (a sóval óvatosan kell bánni, hiszen a csülök, a kolbász és a leveskocka is sós!), és addig főzöm, míg meg nem puhul a lencse. Ekkor csavarok bele citromot, öntök bele vörösbort, szórok rá lisztet, összekeverem, felforralom.
Közben a csülök is megfőtt. Kicsontozom, feldarabolom, s a főzővízzel a lencséhez öntöm. Belerakom a felkarikázott kolbászt is. Még egyszer felforralom.
Tejföllel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre