hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos burgonyalepények salátával

75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A salátaleveleket nagy tálba tépkedjük, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, az összevágott paradicsomot és paprikát, belereszeljük a fokhagymát.
  2. A tejfölt a majonézzel és a ketchuppal kikeverjük, édesítővel és fűszersóval ízesítjük, a salátára öntjük, majd lehűtjük.
  3. A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, és még forrón krumplinyomón áttörjük. Fűszerezzük, és hozzáadjuk a lisztet, a búzadarát és a tojássárgákat, jól összegyúrjuk. Letakarjuk, pihentetjük.
  4. Közben a zsírszalonnát kis kockákra vágjuk, és serpenyőben kisütjük. Hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát, és üvegesre pároljuk. A végén hozzáadjuk a kis kockákra vágott kolbászt is, belereszeljük a fokhagymát, és 1-2 perc alatt összesütjük. A krumplis tésztához öntjük, és jól összedolgozzuk.
  5. 4 evőkanál morzsát 2 evőkanál liszttel összeforgatunk, majd a krumplis masszából nagyobb golyókat formálunk. Kicsit meglapítjuk, és megforgatjuk a panírkeverékben. Forró olajban sütjük, míg szép piros nem lesz mindkét oldala. Paprítörlőn lecsepegtetjük.
  6. A burgonylepényeket forrón, a salátával körítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek