Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos bableves

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • A leveshez:
  • 30 dkg száraz bab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 szál parasztkolbász
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 15 dkg zellergumó
  • zellerzöld
  • 1 ek pirospaprika
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • A betéthez és a tálaláshoz:
  • 1 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • tejföl

Elkészítés

  1. A babot előző nap beáztatjuk. A hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. A kolbászt karikára vagy félkarikákra vágjuk. A zöldségeket ízlés szerint felszeleteljük.
  2. A szalonnát egy fazékban megpirítjuk, rátesszük a hagymát és a fokhagymát. Pár percig pirítjuk. Hozzáadunk 2 kávéskanál pirospaprikát és felöntjük 1,5 liter vízzel. Beletesszük a babot, fűszerezzük sóval, ételízesítővel, és 20 perc alatt félpuhára főzzük.
  3. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és további 20 perc alatt készre főzzük. A végén hozzáadjuk a kolbászt, és csipetkét vagy apró galuskát főzünk bele. Tálalásnál tejfölt adhatunk mellé. 

    Még több mennyei bableves >>> 

    A legjobb babos receptek >>> 

    Kolbászos finomságok >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss