hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászleves

MME MME
1 4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kevés olajon a nagy kockákra vágott hagymár aranysárgára pirítjuk, rádobjuk a szeletelt kolbászt, amit szinte szárazra kisütünk. Ezután adjuk hozzá a karikára vágott répát, a felkockázott zellert, és röviden összepirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, leveskockával ízesítjük. Aki szeretné nagyon csípősre, az meg is borsozhatja. Ha a répa már puha, hozzáadjuk a konzerv babot és kukoricát, mégegyszer átforraljuk, és kész is van. Elvileg nem kell sózni, hiszen a kolbász és a leveskocka is sós.

Megjegyzés

Ha tésztát, rizst vagy krumplit főzünk bele, nagyon finom egytálétel lesz. Bográcsban is elkészíthető. - MME

Ezek is érdekelhetnek